В ж.к. „Лъгът” поставиха за разрешение няколко „горещи картофа”

  В ж.к. „Лъгът” поставиха за разрешение няколко „горещи картофа” СНИМКА Васил Радойчевски

  Макар срещата ни с живеещите в ж.к. „Лъгът” да бе определена за неделната вечер, дойдоха доста хора, които искаха да бъдат чути техните проблеми.

  Затова и г-жа Михайлова съкрати своето изказване, като им даде думата. Поставените въпроси бяха разнообразни: какво става с града, не се ли е напълнил с много роми; защо не се събират отпадъците разделно; защо няма осветление на места и защо се търпят незаконни гаражи; какво да правят майките с колички по улиците „Пряспа и „Вежен”, където придвижването е много трудно; вандализмът по детските площадки и в „Свети Климент Охридски”. В диалога, който се получи, се разбра, че ромите не са чак толкова много, а решението е децата им да ходят на училище, за да се постигне все пак интеграция. За отпадъците сега се прави сепарираща инсталация.  Осветлението по улиците и по детските площадки е жертва на вандали. Михайлова направо призова хората да кажат какво да се направи, след като многократно са поправяни почупени съоръжения. Всички се съгласиха, че е най-добре да се поставят камери. Видео наблюдението в училището обаче не е дало резултат, затова сега там ще има жива охрана, парите се поделят между училищните пари и общинския бюджет. Малка детска площадка ще бъде изградена срещу „Мебел”, стана ясно на срещата – за децата в тази част на града и за улеснение на майките.

  Присъстващите с радост приеха новината за бъдещия парк на мястото, където правеха цирка, за изпълнението на който се очаква да се подпише скоро договор. Майки  и бащи обаче бяха остро критични заради проблемите в детската градина „Мир”. Родителите за пореден път, както се оказа, поставиха своите въпроси: за лошата база в градината, недостатъчния персонал, лошото отопление. Те поискаха да бъде сменена директорката и заявиха, че ще напишат писмена жалба за това нетърпимо според тях положение. Бяха възмутени в тази част, където има много млади хора, децата да са отглеждани при лоши битови условия.

  Макар да не живея в този район, приветствам активността на хората, смелите им позиции и желанието за промяна. Ще осъществявам контрол по изпълнението на онова, за което стана дума. За да бъдат удовлетворени тези, които са създали, отглеждат и възпитават бъдещите граждани на Троян. И които плащат немалки данъци, тъй като са от активната част на населението.

  © 2024 Камен Спасовски - официален сайт