В Голяма Желязна – доста въпроси

  Големият салон на читалището бе почти пълен. Кандидатът ни за кмет в селото с най-голямо землище на територията на нашата община – Виолета Стоянова представи своите идеи, като показа колко добре познава проблемите и нуждите.

  Тя е дългогодишен служител в кметството и това познаване е напълно естествено и полезно. Залата имаше доста изказвания, като проличаха и настроения, „подкладени” от скорошно събрание тук на нашите опоненти. Донка Михайлова каза, че е под достойнството й да охулва опонентите и че е наясно колко лъжи са изговорени по неин адрес , но няма да си позволи да падне на такова ниво.

  Като особено сериозен местните хора посочиха проблема с гробищния парк. Поискаха там да се направи и навес – да приютява при лошо време, за се оправи пътят дотам. Иван Христов, дългогодишният кмет на Голяма Желязна обясни, че създаване на ново гробище е дълъг процес, необходими са много изследвания и разрешения от различни институции. Стъпка към това е направена, но трябва време.

  На срещата имаше въпроси за асфалтирането на улици към къщи в махали – оказа се, че по закон там, където не са отбелязани като общински улици или пътища, общината няма ангажимент, но се стреми да помогне, като постави някаква настилка, насипвайки материали. Изказаха се и за куриозен случай – няколко къщи в махала с един електромер. Донка Михайлова даде съвет след изборите чрез общинското ръководство да се подаде сигнал до висшия мениджмънт на ЧЕЗ – така е по-възможно да се получи реакция и съдействие от страна на електрокомпанията.

  И тук, както в много други села, се чу въпрос за спрените в събота и неделя автобуси. И тук отговорът бе, че превозвачите Нешев и Мичев в началото на годината са подали заявления за отказ от редица линии, тъй като са непечеливши, имат снимки на празни автобуси, пътуващи от и до там. Кандидатът на БСП за кмет отново отговори, че може общинският бюджет да подпомогне тези линии, но ако няма пътници, това няма да има смисъл.

  На събранието се чуха критики за неизпълнената от ВиК инвестиционна програма, съмнения за неправомерно дадени земи по чл.19 ( на това бе отговорено, че се спазват стриктно законовите изисквания, отдаването минава през общинския съвет с негово решение).

  Проличаха и  различни слухове, та кандидатът за кмет на селото от трибуната подчерта, че няма Ангел Енкин да я съветва, Иван Христов заяви, че след като издаде , каквото трябва, няма да го видят повече в кметството.

  Поемам ангажимент, ако бъда избран за общински съветник да съдействам за решаването на поставените лични проблеми на тази среша.

  Галерия със снимки

  © 2024 Камен Спасовски - официален сайт